pátek 5. dubna 2013

Letošní sezonu začínáme v Cornwallu - na konci světa v Land´s End


Již v sobotu odjíždíme na první letošní zájezd. Jaký bude program?

V sobotu 6.4. odjedeme v ranních hodinách přes Německo, Belgii až do francouzského Calais.

V neděli 7.4. najedeme na podvodní tunel (Eurotunel) z Calais až do Doveru. Následovat bude dojezd do Londýna. Zde se projdeme přes Westminster: uvidíme budovy Parlamentu, zazvoníme na Big Ben, budeme obdivovat London Eye a Westminsterské opatství. U Buckingham Palace budeme vyhlížet královnu, na Picadilly Circus se vyfotíme s amorem. Trafalgar square nás uchvátí svými kiny a krásným parkem. Nahlídneme do Národní galerie - zde se nebudeme stačit divit, kolik slavných obrazů se v ní nachází.
Na závěr se projedeme na Covent Garden, kde nás zabaví pouliční komici a umělci s různými představeními.

London Eye
V pondělí (8.4.) se přemístíme do Cornwallu. Pohladíme psa baskervillského a polodivoké poníky v Dartmoor National Park. Dále se podíváme do města Plymouth, kde se nachází největší mořské akvárium v Británii.
Foto: www.windy-ridge.de 
Úterý věnujeme konci světa = Land´s End - necháme se unést přírodou a mořskými útesy. Zastavíme se také u normanského kláštera St. Michael´s Mount, který je dostupný suchou nohou pouze za odlivu.
Odpoledne se zrelaxujeme v letovisku Penzance a večer se příjemně odpočinutí vrátíme do rodin.
Foto: www.stevecolgan.com 
Středu strávíme ve městě Winchester, které se pyšní nejdelší gotickou katedrálou na světě. Pak přejedeme zpět do Francie, kde přenocujeme v hotelu Formule 1.
www.dailymail.co.uk
Čtvrtek strávíme v další krásné evropské metropoli a je ní Paříž. Sejdeme se mezi nohama Eiffelovky,  pokoříme Seinu, budeme opěvovat krásy katedrály Notre Dame. Prohlédneme si velikost vítězného oblouku a mnoho dalšího.

V pátek se už vrátíme do České republiky a vlastních postelí.

Tak takový bude "konec světa" - celkem povedený, nemyslíte?

Už se moc těšíme a co vy?:)